علائم تجاری

یک چهارم زندانیان مربوط به متهمان تحت قرار است |دفتر حقوقی موکل

(1395/11/02)رییس سازمان زندان‌ها با بیان اینکه یک چهارم زندانیان مربوط به متهمان تحت قرار است، گفت: وضع قوانین قضایی برای نهادینه‌کردن رفتارهای مطلوب در جامعه است.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زندان‌ها، اصغر جهانگیر در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان‌های استان مرکزی با اشاره به اینکه هرچند زندان به عنوان یک ضرورت در جهان پذیرفته شده است اما حدود این ضرورت باید تعریف شود، اظهار کرد: زندان صرفاً باید محل نگهداری مجرمان واقعی و برهم‌زنندگان امنیت جامعه باشد.  وی با‌اشاره به اینکه ورود زندانیان جرایم غیرعمد در زندان‌ها نشان‌دهنده ضرورت اصلاح برخی از قوانین است، گفت: تا زمانی که قوانین متورم کیفری وجود دارد، شاهد تراکم جمعیت در زندان‌های کشور نیز خواهیم بود. رییس سازمان زندان‌ها  با بیان اینکه زندان به عنوان یک واقعیت در جوامع پذیرفته شده است، اما اگر به درستی مورد استفاده نگیرد، می‌تواند آسیب‌هایی را برای جامعه به همراه داشته باشد، افزود: وضع قوانین برای نهادینه کردن رفتارهای مطلوب در جامعه است و دارای دو ساخت حقوقی و حقیقی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مجازات ضمانت اجرای قوانین است و یکی از مجازات‌ها استفاده از حبس است، اما این ضمانت باید در حد ضرورت باشد، اظهار کرد: ورود افراد به زندان‌ها به صورت کوتاه مدت نه تنها بازدارندگی لازم را برای ضمانت اجرای قوانین ندارد، بلکه آسیب‌های مختلفی را برای زندانی و خانواده وی در پی خواهد داشت.

 

ضرورت کاهش حبس‌های کوتاه مدت در بخشنامه ساماندهی وضعیت زندانیان

جهانگیر ادامه داد: در بخشنامه ساماندهی وضعیت زندانیان و کاهش جمعیت کیفری تلاش شده است با نگاه به کرامت انسانی افراد از حبس‌های کوتاه مدت کاسته شود. رییس دفتر بازرسی ویژه قوه‌قضاییه، گفت: حدود نیمی از زندانیان کشور را مجرمان موادمخدر تشکیل می‌دهند اما باید توجه داشت که قاچاقچیان اصلی و واردکنندگان عمده مواد‌مخدر که موجب فروپاشی خانواده‌های بسیاری شدند، در زندان‌ها نگهداری شوند. وی تاکید کرد: کاهش جمعیت زندانیان به صورت منطقی و ضابطه‌مند موجب ارتقاء کیفیت برنامه‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها و به تبع آن بازگشت توانمند افراد به زندگی شرافتمندانه خواهد بود. جهانگیر با اشاره به بخشی از فعالیت‌های فرهنگی در زندان‌ها، گفت: نماز به عنوان یک فرهنگ انسان‌ساز در اولویت برنامه‌های فرهنگی در زندان‌ها قرار دارد همچنین در بخش کتاب نیز امروز فرهنگ کتابخوانی در زندان‌ها به عنوان یک عرف رایج تبدیل شده است.  

بیش از یک میلیون نسخه کتاب در کتابخانه‌های زندان‌ها

وی از وجود بیش از یک میلیون و دویست نسخه کتاب در کتابخانه‌های زندان‌ها خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم طی یکسال آینده، کتاب‌ها را به لحاظ تنوع در عنوان و تعداد به دوبرابر ارتقاء دهیم.
رییس دفتر بازرسی ویژه قوه‌قضاییه با تحلیل فراوانی جرم در بین گروه‌های سنی مجرمان، گفت: آمارهای موجود نشان می‌دهد که در صورت عدم توجه به نوجوانان بزهکار و معارض قانون موجب گرایش آنان به سمت جرایم بزرگتر و عمدتاً موادمخدر می‌شود. جهانگیر ادامه داد: بخش قابل توجهی از مددجویان در کانون‌های اصلاح و تربیت نوجوانانی هستند که ترک تحصیل کرده بودند، ولی متاسفانه توجه خاصی به این مساله توسط نهادهای زیربط از جمله آموزش و پرورش نشده است. وی با بیان اینکه بحث حمایت از خانواده زندانیان نیز مطرح است تا از ایجاد زمینه ورود افراد جدید به چرخه جرم جلوگیری شود، گفت: نباید در برخورد با مسائل و راه‌های مقابله با آن به صورت جزیره‌ای عمل کرد، بلکه هرکدام از نهادهای جامعه وظایف خود را باید به شکل مطلوب و با هم‌افزایی با دیگر نهادها انجام دهند. رییس سازمان زندان‌ها در ادامه بحث ساخت حقوقی و حقیقی قوانین، افزود: ساخت حقیقی قوانین نیز مربوط به نحوه اجرای قوانین توسط ضابطان است. اگر قوانین به خوبی اجرا شود، شاهد آثار مطلوب آن در جامعه خواهیم بود. جهانگیر بر ضرورت همکاری نهادهای مختلف جامعه با رویکرد تغییر فرهنگ مجازات حبس محور، کاهش جمعیت زندانیان،حمایت از خانواده‌های زندانیان و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه تاکید کرد.

حرفه آموزی به زندانیان با هدف پیشگیری از بازگشت مجدد افراد به چرخه جرم اجرا می شود

همچنین رییس سازمان زندان‌ها در دیدار با آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، گفت: اهتمام به امر آموزش در زندان‌ها در راستای کاهش آسیب‌های زندان از اهمیت زیادی برخوردار است. جهانگیر با توجه به آسیب‌شناسی صورت گرفته در زندان‌ها و معضل تراکم جمعیتی، به بررسی راهکارهای کاهش جمعیت کیفری در چهار محور ظرفیت‌های فقهی، مدیریتی، اجتماعی و قانونی پرداختیم که خوشبختانه نتایج خوبی حاصل شده است. مشاور رییس دستگاه قضا، گفت: یکی از مشکلات موجود در خصوص جمعیت کیفری، بحث متهمان با قرارهای موقت بوده که با اجرای بخشنامه ساماندهی زندانیان، شاهد بهبود رویه‌ها در این بخش هستیم.
وی با بیان اینکه حدود یک چهارم زندانیان را متهمان قرار می‌دهند، گفت: میانگین ماندگاری این افراد در زندان‌ها ۱۱ روز است که نشان می‌دهد در صورت توجه کامل به ظرفیت‌های قانونی و مدیریتی از ورود این بخش از افراد به زندان‌ها جلوگیری می‌شود. رییس دفتر بازرسی ویژه قوه‌قضاییه، گفت: ورود افراد به زندان‌ها ولو برای یک روز آسیب‌های جدی به فرد و خانواده وی وارد می‌سازد که ایجاب می‌کند، خانواده زندانیان تحت حمایت کامل مادی و معنوی قرار گیرند. وی تصریح‌کرد: عدم حمایت از خانواده زندانیان موجب ایجاد زمینه برای ورود آنها به چرخه جرم است.  

کاهش 10 درصدی ورودی متهمان به زندان‌ها با اجرای بخشنامه

رییس سازمان زندان‌ها در این دیدار از کاهش ۱۰ درصدی ورودی متهمین به زندان ها با اجرای بخشنامه ساماندهی وضعیت زندانیان خبر داد. وی با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود در قوانین قضایی و تاسیسات خوب حقوقی در صورت توجه کامل می‌تواند روند کاهش جمعیت کیفری را تسریع بخشد، افزود: در برنامه ششم توسعه مکلف به انتقال ۲۰ زندان از داخل شهرها شدیم که امیدواریم بودجه لازم برای این امر تامین  شود. در ادامه آیت الله دری نجف آبادی ضمن تقدیر از فعالیت‌های صورت گرفته در زندان‌ها، گفت: برای تحقق برنامه‌های آموزشی، اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها باید از ظرفیت‌های خیرین استفاده شود چراکه بودجه‌های دولتی نمی‌تواند این هزینه‌ها را تامین کند.

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید