علائم تجاری

برخورد قاطع با مهندسین ناظر متخلف|دفتر حقوقی موکل

(1395/11/27)معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه‌قضاییه با اشاره به برخورد قاطع با مهندسین ناظر متخلف، گفت: تمامی ساختمان‌های قوه‌قضاییه بیمه هستند و ما تا سال گذشته تمام ساختمان‌های کارکنان را نیز در مقابل آتش‌سوزی بیمه کرده بودیم.

دفتر حقوقی موکل، ارائه دهنده خدمات حقوقی، وکالت کلیه امور حقوقی توسط وکیل پایه یک دادگستری تهران

نوروز کهزادی در دومین نشست پیشگیری از وقوع حوادث غیرمترقبه که در ساختمان مرکزی قوه‌قضاییه تشکیل شد، بر ضرورت داشتن برنامه تخلیه، ارائه آموزش‌های لازم و آگاهی از فرهنگ ایمنی، مدیریت و نظارت بر ساخت‌و‌سازها و اجرایی کردن کامل مقررات ملی ساختمان تاکید کرد.
وی ادامه داد: خطرات آتش‌سوزی در حالی ساختمان‌های قوه‌قضاییه را تهدید می‌کند که رفع برخی از این خطرات از جمله اعلام حریق‌ها،‌ رفع اشکالات گازکشی و اتصالات برق نیاز به بودجه چندانی ندارد.
معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه‌قضاییه افزود: اعلام حریق‌ها با یک تعویض باطری قابل انجام است و در خصوص اشکالات گازکشی‌ها و اتصالات برق نیز باید از ادارات متولی برای رفع آن اقدام شود که اداره گاز در این زمینه توصیه‌های خود را ارائه داده است. وی بر لزوم داشتن برنامه تخلیه تاکید کرد و گفت: داشتن برنامه تخلیه به ویژه برای ساختمان‌های قوه‌قضاییه امری ضروری است و آموزش‌های لازم در این زمینه باید داده شود که در راستای آموزش تخلیه و مقابله با بحران با همکاری شهرداری تهران این امر نه تنها برای کل پرسنل بلکه برای منازل نیز در راستای پیشگیری از آتش سوزی انجام خواهد شد. کهزادی گفت: خوشبختانه تمامی ساختمان‌های قوه‌قضاییه بیمه هستند و ما تا سال گذشته تمام ساختمان‌های کارکنان را نیز در مقابل آتش‌سوزی بیمه کرده بودیم.

 باید اسامی مهندسان ناظر متخلف را رسانه‌ای کنیم

در ادامه کریمی، عضو سازمان مهندسی به حادثه ساختمان پلاسکو اشاره کرد و گفت: بنده از طرف تیمی مامور شدم که نحوه اتفاقات و وقوع حادثه را بررسی کنم این درحالی بود که در بررسی‌ها مشخص شد که منبع تغذیه ساختمان در زمان احداث یک دستگاه ترانس 1600 بوده است؛ در روز تخریب سه دستگاه ترانس در آنجا بوده است در این جا این سوال مطرح است که آیا با افزایش این ترانس‌ها سایر زیرساخت‌ها نیز فراهم شده است.
وی با بیان اینکه آتش‌سوزی و صاعقه جز خطرات ثانویه برق است، گفت: به عنوان مثال برخورد صاعقه با مخازن نفت خود به تنهایی می‌تواند موجب یکی از این بحران‌‎ها شود.
کریمی ادامه داد: متاسفانه مقررات ملی ساختمان ایران از جمله اطفاء حریق، ایمنی استاندارد برق و گازتدوین شده است؛ اما به دلایلی اجرا نمی‌شود به طوری که تا تیر ماه سال 94 ساختمان‌هایی که مساحت آنها هزار و 500 مترمربع بود محروم از کنترل ایمنی برق بودند، این درحالی است که طی یکسال و نیم گذشته با تفاهمی که با وزارت نیرو، وزارت مسکن و شهرسازی و نظام مهندسی شد تمام‌ساختمان‌ها دارای نظارت برق شدند و در این راستا 25 درصد از مرگ و میر ناشی از برق در شهر تهران کاهش پیدا کرد.
وی بیان کرد: ساختمان‌هایی با تمام استانداردهای روز احداث و بازسازی می‌شود؛ اما آیا سیستم ایمنی، اطفاء حریق،‌ لوله کشی گاز و کابل‌های برق آنها از سلامت برخوردارند این موارد همگی باید مورد کنترل قرار گیرد.
عضو سازمان مهندسی، تصریح کرد: مبحث 22 مقررات ملی ساختمان به نگهداری ساختمان اشاره دارد مبنی بر اینکه باید هر 6 ماه یکبار سیستم‌های ایمنی مورد نظارت قرار گیرند؛ اما متاسفانه مقررات ملی ما در این زمینه مغفول مانده است.
وی تاکید کرد: تعمیرات موتورخانه‌ها و سیم کشی ساختمان‌ها را باید افراد متخصص انجام دهند این در حالی است که در جریان آوار برداری از ساختمان پلاسکو، دیزل ژنراتور وجود نداشت.
عضو سازمان مهندسی اظهارکرد: اجرای مقررات ملی ساختمان ایران و بازرسی و نظارت از ساختمان‌ها در پیشگیری از این حوادث اهمیت فراوانی دارد در ساختمان پلاسکو 70 کولر گازی بر روی ضلع جنوبی ساختمان قرار داشت که 200 کیلووات بر مصرف برق آن اضافه کرده بود.
کهزادی خطاب به کریمی عضو سازمان مهندسی، گفت: از شما انتظار داریم که توصیه‌ها را به صورت اجمالی برای کاربرها ارائه دهید و از طرفی تاکید دوستان بر این است که سازمان مهندسی بر روی مهندسان ناظر ساختمان نظارت بیشتری کنند، متاسفانه ما شنیده‌ایم که افرادی برگه مهندس ناظر را مهر کرده و می‌فروشند، بنابراین باید اسامی این افراد متخلف را رسانه‌ای کنیم تا جنبه بازدارندگی نیز داشته باشد.
وی با اشاره به برخورد قاطع با مهندسین ناظر متخلف، ادامه داد: در زمان انتقال به ساختمان موجود، ژنراتور برق در این ساختمان نبود و حتی این ژنراتور برای آسانسورها نیز کشش نداشت؛ اما ما پیگیر این موارد هستیم و در حال حاضر بیش از برق اضطراری در این ساختمان برق داریم و اداره گاز و شهرداری در این زمینه توصیه‌های خود ارائه داده‌اند.
معاون مالی پشتیبانی و عمرانی قوه‌قضاییه تصریح‌کرد: بنده پیشنهاد کردم که از سازمان آتش نشانی و اداره برق دعوت کنند که ساختمان‌های استان‌ها را ببینند.
در ادامه سعیدی، رییس مرکز سازمان مدیریت بحران گفت: به نظر ما پیشگیری‌هایی که در خصوص تشکیل ساختار مدیریت بحران در دستگاه‌ها شده است را باید در ساختمان‌های قوه‌قضاییه مدنظر قرار‌دهیم و در راستای پیشگیری و آموزش جدیدتر ورود کنیم.
وی به الزامات قانونی بیمه اماکن اشاره کرد و گفت: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی و بی رویه در افزایش ایمنی موثر است و سازمان مدیریت بحران آمادگی همکاری و انجام مانور مشترکی برای گسترش آموزش و آگاهی فرهنگ ایمنی را دارد.

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید