اجرای حکم تمکین| دفتر حقوقی موکل

 

دادخواست تمکین معمولا با خواسته ی «الزام به تمکین» تقدیم دادگاه می شود و براساس آن، زوج از دادگاه میخواهد که زوجه را ملزم به تمکین از شوهر نماید. خواسته ی الزام به تمکین از امور حادث بوده که در صورت وجود رابطه ی زوجیت، هر زمان از سوی زوج قابل اقامه است و حقانیت زوجه نسبت به نفقه ی زمان گذشته، مانع از اقامه ی دادخواست الزام به تمکین از سوی زوج نمی باشد.

 

 

دفتر حقوقی موکل، ارائه دهنده خدمات حقوقی توسط وکلای پایه یک دادگستری در سراسر ایران

در رویه ی قضایی ایران، در خصوص اجرایی یا اعلامی بودن حکم تمکین نظرات متعدد اعلام شده است.غالباً صدور اجرائیه را لازم می دانند. همچنین در نحوه ی اجرای آن، تنظیم صورت جلسه را بر عدم تمکین زوجه از حکم کافی می دانند. در مقابل، برخی نظرات بر اعلامی بودن حکم است و در نتیجه این نظر، بر زوجه ای که حکم الزام به تمکین وی صادر شده، نتایج نشوز بار می شود. برخی نیز تفکیک قائل شده و معتقدند که «چنان چه حکم دادگاه صرفا حكم به تمکین باشد، وظیفهی دادگاه فقط ابلاغ حکم به زوجه است، اما اگر دادگاه حکم به الزام زوجه به بازگشت به منزل شوهر صادر کرده باشد، در این صورت رأی صادره باید به همان ترتیب اجرا شود».

در بررسی این اختلاف ها باید گفت که در تشخیص نوع حكم تمکین از لحاظ اعلامی یا اجرایی بودن، در بادی امر باید به نوع خواسته توجه داشت. اگر خواهان الزام خوانده به امری را از دادگاه بخواهد، با عنایت به این که محکوم له باید مفاد حکم را به اجرا درآورد و در صورت امتناع از اجرای حکم، به این امر الزام می شود. لذا باید حکم به تمکین را از احکام اجرایی به شمار آورد که نیازمند مدور اجرائیه است.اما در نحوه ی اجرای حکم در صورت عدم تمکین زوجه از رای دادگاه، الزام عملی زوجه به گونه ای که به اجبار به منزل زوج آورده شود، با موضوع حكم و نوع تکلیف به تمکين که ناشی از عشق، عاطفه و احترام است، منطبق نمی باشد و لذا اقدام مرجع قضایی در خصوص اجرای حکم تمکین، باید به ابلاغ اجراییه به زوجه، تفهیم این الزام به وی و ابلاغ مهلت به او در جهت اجرای حکم محدود شود. همچنین پس از پایان مهلت برای اجرای حکم توسط زوجه، احراز و گواهی این که زوجه از حکم دادگاه تمکین نموده است یا خیر، می تواند در اتخاذ تصمیم دادگاه نسبت به دعاوی فعلی و آینده ی زوجین علیه یکدیگر مانند دعوای زوجه دائر بر مطالبه ی نفقه یا دعوای زوج دائر بر ازدواج مجدد یا طلاق (از بابت توابع مالی طلاق) مؤثر باشد.

همچنان که ملاحظه شد اداری حقوقی قوه قضاییه در برخی نظرات، صدور اجراییه را لازم دانسته و در برخی نظرات قائل به آن شده که صدور اجراییه لازم نیست و زوجه از نتایج نشوز متأثر می گردد. این نظرات صرف نظر از تعارض با یکدیگر، با مفاد

حکم دادگاه منطبق نیست و گاه زوجین را در اثبات واقعیت دچار مشکل می سازد. توضیح این که در دادخواست الزام زوجه به تمکین» خواسته ی زوج، اقدام به امری از ناحیه ی زوجه است. بنا بر این از استثنائات مندرج در ماده 4 قانون اجرای احکام مدنی مبنی بر اجرای حکم بدون صدور اجراییه نمی باشد از دیگر سو، بار کردن آثار نشوز بر زوجه،

نیازمند احراز امتناع وی از اجرای حکم دادگاه است و با عدم صدور اجرائیه، زوجه نمی تواند آمادگی خود را برای تمكين اثبات نماید. از این رو، دادگاه باید با توجه به نوع خواسته رای صادر نماید؛ چنان چه خواسته ی زوج، الزام زوجه به تمکین باشد، صدور اجراییه، ابلاغ آن به زوجه و تنظیم صورت مجلس بر اجرای حکم توسط زوجه با امتناع وی از اجرای آن، ضروری است. همچنین است اگر خواسته ی خواهان، بازگشت زوجه به منزل مشترک باشد. اما چنان چه خواهان «احراز نشوز زوجه» را مطالبه کرده باشد، با صدور حکم دادگاه به نشوز زوجه، که باید با تعیین زمان شروع نشوز همراه باشد، پس از قطعیت رأی، آثار نشوز عدم استحقاق زوجه بر نفقه، ایجاد حق ازدواج مجدد برای زوج و زایل شدن برخی حقوق مالى زوجه (نفقه ی ایام عده, نحله و شرط تملیک تا نصف داراییزوج به زوجه) حين طلاق می باشد. چنین حکمی اعلامی است و از این جهت مشمول یکی از استثنائات مندرج در ماده 4 قانون اجرای احکام مدنی می باشد که صدور اجرائیه را منتفی می سازد.

بیشتر بخوانید

همه چیز درباره تمکین و ابعاد حقوقی آن|دفتر حقوقی موکل

شرایط پرداخت نفقه اقارب و تفاوت آن با نفقه زوجه چیست؟ |دفتر حقوقی موکل

 

ثبت درخواست خدمات

درخواست نگارش نامه اداری

 چنانچه در مراجعه به شرکتها،سازمانها ، ادارات،مراجع ثبتی، مراجع قضایی و غیر قضایی نیازمند تدوین و مکاتبه اداری با مقامات مسئول با چهارچوبی اصول وفق موازین اداری و حقوقی می باشید ، می توانید از این خدمات حقوقی موکل قسمت بهره مند گردید

ثبت نگارش نامه اداری

درخواست مطالعه پرونده( قرارداد)

تقاضای مطالعه و بررسی پرونده (مستندات) جهت ارائه راهکار .............

ثبت و سپردن پرونده

درخواست مشاوره حقوقی

در صورتی که تمایل دارید به صورت فوری و بدون اتلاف وقت، پاسخ حقوقی مناسب و تخصصی در زمینه پرسشهای قانونی خود را از طرق تعیینی  دریافت کنید، می توانید  با انتخاب هر یک از طرق، دریافت مشاوره  نمایید

گرفتن وقت مشاوره حضوری مشاوره تلفنی مشاوره آنلاین

درخواست تدوین لایحه دفاعیه

اگر نمی خواهید وکیل بگیرید، اما می خواهید یک وکیل یا مشاور حقوقی برای پرونده ای که قبلا تشکیل شده است دفاعیه بنویسد. یا اگر می خواهید علاوه بر وکیلِ خودتان، متن دفاعیه شما توسط فردی دیگر هم بازنویسی یا مطالعه شود، عنوان درخواست شما «درخواست تدوین لایحه دفاعیه» خواهد بود.

ثبت درخواست

درخواست تدوین قرارداد

بسیاری از اختلافات مالی و تجاری ناشی از تفاوت در تفسیر توافقنامه ها، قراردادها، پیمان ها و تفاهم نامه ها و یا به طور کلی شرایط و ضوابط همکاری است. هر چه تعاملات، تعهدات و موضوع قراردادها پیچیده تر باشد، امکان بروز اختلاف در تفسیر مفاد بیشتر می شود. دفتر حقوقی موکل پیشنهاد می کند در نوشتن متن قرارداد خود از وکلای با تجربه کمک بگیرید. «تدوین قرارداد» در دفتر حقوقی موکل بدین معنی است که شما اطلاعات لازم را وکلای ما می دهید و وی متن قرارداد مورد نیاز شما را می نویسد.

ثبت درخواست

درخواست تدوین شکوائیه (کیفری)

در دو حالت می توانید از وکلای دفتر حقوقی موکل درخواست کمک برای نوشتن شکایت کیفری (شکوائیه) داشته باشید:

  • حالت اول) اگر می خواهید علیه کسی که معتقدید جرمی مرتکب شده شکایت کنید و در صورتی که می خواهید شخصا و بدون وکیل شکایت را ثبت کنید؛
  • حالت دوم) اگر می خواهید علاوه بر وکیلی که متن شکایت مورد نیاز شما را تنظیم کرده یا در حال تنظیم آن است، متن شکایت شما توسط فردی دیگر هم بازنویسی یا مطالعه شود.

عنوان درخواست شما در این دو حالت «درخواست تدوین شکوائیه» خواهد بود.

ثبت درخواست

درخواست تدوین دادخواست (حقوقی)

در دو حالت می توانید از وکلای دفتر حقوقی موکل درخواست کمک برای نوشتن دادخواست داشته باشید:

  • حالت اول) اگر می خواهید علیه کسی که با او اختلاف حقوقی دارید از طریق تنظیم دادخواست در دادگاه های حقوقی (و نه کیفری)  و یا شوراهای حل اختلاف، اقدام کنید و در صورتی که می خواهید شخصا و بدون وکیل دادخواست خود را ثبت کنید؛
  • حالت دوم) اگر می خواهید علاوه بر وکیلی که متن دادخواست مورد نیاز شما را تنظیم کرده یا در حال تنظیم آن است، متن دادخواست شما توسط فردی دیگر هم بازنویسی یا مطالعه شود.

عنوان درخواست شما در این دو حالت «درخواست تدوین دادخواست» خواهد بود.

ثبت درخواست

درخواست تدوین اظهارنامه

اظهارنامه در واقع متن، درخواست یا نامه رسمی مورد قبول مراجع قضایی است. اگر شما در مقابل دیگران حقی دارید که طرف مقابل از دادن حق شما امتناع کرده است یا این که فردی تعهدی در برابر شما داده است و آن تعهد را عملی نکرده است، گاهی اوقات لازم است قبل از مراجعه به مراجع حقوقی و طرح دعوی، درخواست خود را به طرف مقابل اعلام کنید. ارسال نامه عادی یا اعلام شفاهی در بسیاری از موقعیت ها مورد قبول مراجع قضایی قرار نمی گیرد. متن اظهارنامه باید دقیق باشد، چون ممکن است بعداً علیه خود شما مورد استناد قرار گیرد. در چنین مواقعی بهتر است یک وکیل با تجربه متن مورد نیاز شما را بنویسد.

ثبت درخواست

درخواست پذیرش وکالت

اگر می خواهید وکیلی وکالت پرونده ی شما را در مراجع قضایی بر عهده بگیرد، یا در انجام کلیه امور حقوقی و قانونی وکالت شما را برعهده بگیرد، عنوان درخواست شما «پذیرش وکالت» است. 

داشتن وکیلی معتمد و کارآمد ، موجب آرامش روانی ، مالی و جانی شما خواهد بود.

ثبت درخواست راهنمای انتخاب وکیل

به ما بپیوندید

دفتر حقوقی موکل ، از جمله دفاتر حقوقی تخصصی بشمار می آید که به شما کمک می کند مشکلات و مسائل حقوقی خود را در قالب « ارائه مشاوره حقوقی، خدمات آنلاین، قبول وکالت و ارائه دانش حقوقی در موضوعات حقوقی،» برطرف سازید. تخصص ما سرمایه ماست.

 راهنما: جهت ارسال پرسش، گرفتن وقت ملاقات حضوری و دریافت خدمات آنلاین ما کافیست بشرح ذیل با ما ارتباط نمایید:

 

دریافت آدرس و شماره تلفن دفتر حقوقی موکل

کانال خدمات حقوقی موکل

ارتباط مستقیم تلگرامی ما

پست الکترونیکی موکل

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید